Dobrou chuť

Zvěřinové nudličky na červeném víně se švestkami

Autor: Petr Kubata, vloženo 8. 9. 2013 16:07:20

Zvěřinové nudličky na červeném víně se švestkami
Zvěřina je mnoha lidmi považována za nedobré maso, prostě jim nechutná. Často je to ale tím, že neví jak zvěřinu vhodně připravit. Není to nic složitého, vyzkoušejte dnes třeba zvěřinové nudličky ...

Co budete potřebovat:

0,5 kg zvěřiny (nejlépe plec nebo kýta) nakrájené na nudličky
1 větší cibule nakrájená na proužky
2 lžíce oleje
1 lžička koření Hungaria
protlak ze švestek a červeného vína
vývar
sůl

Jak na protlak ze švestek a červeného vína? 

Určitě máte doma švestky - buď čerstvé nebo v mrazáku. Dejte asi 20 ks švestek do kastrůlku a podle potřeby nechte rozmrznout. Vyjměte pecky, podlijte 4 dcl červeného vína (na jeho kvalitě určitě nešetřete), přijedte 2 lžičky cukru a trochu citronové šťávy a povařte. Pak směs tyčovým mixérem rozmixujte.

Postup:

Velkou pánev (nejlepší je pánev WOK) rozpalte, nalijte olej a vložte maso nakrájené na nudličky. Zarestujte a přidejte cibuli nakrájenou na proužky. Osolte a přidejte koření Hungaria, zamíchejte, mírně podlijte vodou nebo vývarem. Do bublající směsi přidejte nejméně 6 lžic protlaku ze švestek a červeného vína, zamíchejte a nechte pomalu dusit asi 20 minut. Průběžně maso promíchávejte. Když je maso měkké, nechte mírně odpařit a podávejte - s rýží nebo jen s chlebem.

Dobrou chuť!

RSS

Vyhledávání

 

Vítejte v Těšínově!

Těšínov

Těšínov je malá vesnička bez typické jihočeské návsi v údolí říčky Stropnice, tvořená starými zemědělskými usedlostmi a chalupami, řídce postavenými převážně z jedné strany dříve důležité cesty vedoucí z Třeboně k Novým Hradům.

 

© 2012 - 1218, Petr Kubata | Dodavatel webu Unipex CZ | Zdroj ilustračních obrázků: FREEIMAGES